Nederlands punt nl, nou dan weet je het wel. Tenminste, dat denk ik, als ik op deze site rondstoel en weer eens een afwijzing in de wielen krijg. Uw gedicht heeft geen gewicht, uw column sluit niet aan bij onze dag, uw verhaal spreekt niet onze taal, – kijk, dat zijn argumenten die ik nog met een korrel zout kan nemen, maar als ik het bericht krijg dat “we willen geen beweringen meer die discussies over geloven onnodig doen escaleren” dan kijk ik toch uit naar een suikerpot, vooral ook omdat het deze keer niet om een plastic bezwering ging maar om een vurenhouten satirische beschouwing in A4 formaat.

“Geachte redactie, er zijn ook gelovige inzendingen op uw site die andersdenkenden onnodig schofferen, uw faxistoïde tabblad Dijken nog niet eens meegerekend. (…)”

Helaas komen mijn vriendelijke groeten nooit terug. Toch wil de site, blijkens de onderkant van zo’n beetje elke pagina, niet alleen liefde, doch ook “middelen” (ik neem aan op de eerste plaats toch geld) voor haar gratis oud papier.

Want sinds haar oprichting is zij ondanks haar pretentieuze naam strategisch nog steeds geen succes. Nu zijn er in dit land adellijke vruchten die hun hele blauwe leven niets afwerpen, je zou dan toch gek zijn als je geen aanvraag indient om subsidiair je naam te veranderen, bijvoorbeeld in: “Hare Majesteits Nederlands.nl, Hofleverancier van Literatuur en Beitelwerken”.

Dank U! Geen lintjes. Voor Nederlands.nl zie ik slechts één reddende bel. Plaats na controle op taalfouten zonder morren elke inzending, eveneens als alle inhoudelijke reactie’s daarop. Dat zal niet alleen meer bezoekers trekken, maar ook aan hun eigen spiegel binden.

Want internet leeft niet van privé-domeinen, noch van moreel verontwaardigde derden, doch direct van aantallen bezoekers, die in groten getale worden gelokt door ´s werelds grootste digitale rattenvanger, waar op het moment dat u dit leest óók u een abonnement op heeft.
Google-it.

Alleen op deze manier valt er voor Nederlands.nl én geld te verdienen én kennis te maken met alle geschreven bergen en dalen van de menselijke psyche. Een verrijking voor cultureel Nederland, de vrijheid van meningsuiting en de rechten van de mens. Tuurlijk, Zus Konijn niet te vergeten, konijnenvoer is duur.

Een literaire site is iets anders dan een fundamentalistische religie, een politieke ideologie of de angst daarvoor.

Literatuur is géén censuur.

++++++++++++++++++

Schrijver/Inzender: Guus Flater                                                                                                                                                                          Geweigerd door de redactie van Nederlands.nl